gov.ua Державні сайти України
Пошук

У рамках Всеукраїнського тижня права на Житомирщині відбувся практикум із застосування трудового законодавства для представників об’єднаних територіальних громад

05 грудня 2017

Начальник Управління Держпраці у Житомирській області Сергій Сечін спільно з соціальними партнерами взяв участь у практикумі на тему «Повноваження органів місцевого самоврядування у сфері дотримання трудового законодавства» в рамках Всеукраїнського тижня права та проекту «ПУЛЬС», який організувала Асоціація міст України за підтримки USAID.

Участь у практикумі взяли представники органів влади, бізнесу, об’єднаних територіальних громад області, інспектори праці органів місцевого самоврядування, а також претенденти на зайняття посад інспекторів праці в ОТГ.

Учасники проаналізували результати діяльності робочих груп з питань детінізації доходів та відносин у сфері зайнятості населення, проведених обстежень у підприємців міста Житомира. Дана оцінка роз’яснювальній роботі, спрямованій на попередження порушень трудового законодавства суб’єктами господарювання. Обговорено шляхи співпраці роботодавців з органами влади в питаннях легалізації праці.

Доповідачі окремо зупинилися на особливостях здійснення державного нагляду і контролю за додержанням законодавства про працю, процедурі проведення інспекційних відвідувань та невиїзних інспектувань, повноваженнях інспекторів праці і відповідальності за порушення законодавства про працю.

Сергій Сечін відзначив позитивні результати обстежень робочими групами, роз’яснювальної роботи з роботодавцями щодо оформлення трудових відносин з працівниками. Він висловив підтримку та готовність фахівців Держпраці надавати методичну допомогу інспекторам праці, які працюватимуть в ОТГ.

Довідково. Проект “Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні (ПУЛЬС)”, який реалізує Асоціація міст України за підтримки USAID, спрямований на створення сприятливого середовища для впровадження реформи децентралізації в Україні, зміцнення місцевого самоврядування, поглиблення демократичних процесів розвитку територіальних громад та стабільності держави.