gov.ua Державні сайти України
Пошук

Завершено спеціальне розслідування групового нещасного випадку, який стався на шахті «Лісова»

30 листопада 2017

Комісією Головного управління Держпраці у Львівській області завершено спеціальне розслідування групового нещасного випадку, який стався 26 жовтня 2017 року на відокремленому підрозділі «Шахта «Лісова» державного підприємства «Львіввугілля». 

Нещасний випадок трапився через відшарування та обрушення порід покрівлі, оскільки 183 розвідувальний штрек знаходився в зоні опорного гірничого тиску.

Також з’ясовано, що роботи з відновлення вибитого кріплення велися з порушенням Технологічної проектної документації проведення та кріплення 183 розвідувального штреку пл. n7 н «Сокальський». Потерпілі встановлювали рами постійного кріплення вдвох, а ці роботи повинні були виконувати чотири гірники. На момент проведення робіт не було встановлено тимчасового або додаткового кріплення під час відновлення порушеного постійного кріплення.

Причинами настання нещасного випадку також є невиконання посадових обов’язків і вимог інструкцій з охорони праці та особиста необережність потерпілих.

Зважаючи на ступінь відповідальності посадових осіб та робітників за допущені порушення нормативно-правових актів з охорони праці і невиконання посадових обов’язків, що призвело до групового нещасного випадку, комісія запропонувала роботодавцю притягнути до дисциплінарної відповідальності в.о. помічника начальника дільниці підготовчих робіт та гірничого майстра дільниці підготовчих робіт попередньої зміни.