gov.ua Державні сайти України
Пошук

Спеціалісти Держпраці роз’яснювали переваги легальної праці підприємцям та працівникам Луцька

15 листопада 2017

Робоча група з питань легалізації тіньової зайнятості та заробітної плати найманих працівників провела інформаційно-роз’яснювальну роботу серед суб’єктів господарювання та працівників Завокзального ринку у Луцьку.

До складу робочої групи увійшли представники Управління Держпраці у Волинській області, ГУ Державної фіскальної служби, Луцької міської ради, Луцького відділу поліції та міського центру зайнятості.

Члени робочої групи надавали роботодавцям та працівникам ринку роз’яснення чинного законодавства з питань праці, наголошуючи на соціальних ризиках для громадян, які не легалізують свою зайнятість та отримують заробітну плату неофіційно. Також поінформували підприємців про відповідальність у випадках використання незадекларованої праці. 

За даними ГУ ДФС у Волинській області, у результаті проведеної роз’яснювальної роботи у жовтні цього року за активної участі інспекторів Держпраці офіційно оформлено 46 працівників у торгівельних центрах, магазинах та ринках області.

Довідково: Розпорядженням Луцького міського голови створено робочу групу з питань легалізації тіньової зайнятості та заробітної плати найманих працівників (№555 від 17.10.2017).