gov.ua Державні сайти України
Пошук

За створення перешкод у проведенні інспекційного відвідування підприємцю доведеться сплатити 320 тисяч гривень

31 жовтня 2017

Підставою для інспекційного відвідування одного із суб’єктів господарювання Чернігівської області стали заяви працівників про використання їхньої праці без належного оформлення трудових відносин. Підприємець категорично відмовився надавати державним інспекторам будь-які документи, які б підтверджували або спростовували факт роботи у нього найманих працівників.

За створення перешкод у проведенні перевірки додержання законодавства про працю з питань фактичного допуску працівників до роботи без належного оформлення трудових відносин, відповідно до абзацу 7 частини 2 статті 265 Кодексу законів про працю України Управлінням Держпраці у Чернігівській області було винесено постанову про накладення на суб’єкта господарювання штрафних санкцій у розмірі 320 тисяч гривень.

Підприємець подав адміністративний позов про скасування постанови Управління, втім Чернігівський окружний адміністративний суд залишив адмінпозов без задоволення. Не погоджуючись з постановою, підприємець подав апеляційну скаргу до Київського апеляційного адміністративного суду. Втім, колегія суддів, розглянувши матеріали справи, залишила постанову Чернігівського окружного адміністративного суду без змін.

За створення перешкод у проведенні державними інспекторами інспекційного відвідування  з питань належного оформлення трудових відносин суб’єкту господарювання доведеться сплатити 320 тисяч гривень.