gov.ua Державні сайти України
Пошук

На засіданні колегії Головного управління Держпраці у Луганській області обговорено готовність вугільних шахт до опалювального сезону

11 жовтня 2017

На початку жовтня поточного року відбулося чергове засідання колегії Головного управління Держпраці у Луганській області за участю заступника директора департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження Луганської облдержадміністрації, начальника управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області,  генеральних директорів та представників вугільних підприємств ПАТ «Лисичанськвугілля» та ДП «Первомайськвугілля»,  начальників управлінь, відділів, завідувачів секторів, інспекторського складу Головного управління. 

Особлива увага була приділена готовності вугільних шахт до опалювального сезону. Зокрема, були обговорені результати проведеного управлінням гірничого нагляду моніторингу готовності вугільних підприємств до безпечної та безаварійної роботи в осінньо-зимовий період. Члени колегії відзначили, що роботи з підготовки підприємств вугільної галузі до опалювального періоду виконуються з недотриманням запланованих строків проведення ремонтних та капітальних робіт котельних і калориферних установок. Учасники засідання заслухали звіти головних механіків вугільних об’єднань, директорів відокремлених підрозділів «Шахта «Тошківська», «Шахта ім. Г.Г. Капустіна», «Шахта «Новодружеська», які запевнили присутніх, що до початку опалювального сезону будуть виконані усі заплановані заходи.

За результатами обговорення цього питання начальнику управління гірничого нагляду Головного управління було доручено постійно моніторити стан підготовки вугільних підприємств до безпечної роботи у зимовий період.

Також було заслухано начальника відділу державного нагляду в сфері гігієни праці, яка поінформувала про стан професійної захворюваності в Луганській області та проведені профілактичні заходи, акцентувавши, що порівняно з попереднім роком спостерігається зниження рівня профзахворювань.

Заступник начальника відділу державного нагляду в сфері трудових відносин управління з питань праці доповіла про стан взаємодії з органами місцевого самоврядування щодо контролю за додержанням законодавства про працю на підприємствах області. Головний спеціаліст з питань протидії корупції нагадав присутнім про необхідність неухильного дотримання норм антикорупційного законодавства під час виконання службових повноважень, неприпустимість вимагання «винагороди» від роботодавців.