gov.ua Державні сайти України
Пошук

Штраф у сумі дев’яносто шість тисяч гривень доведеться сплатити підприємцю за неоформленого працівника

05 жовтня 2017

Під час перевірки інспекторами Головного управління ДФС в Закарпатській області одного з магазинів м. Виноградів було встановлено, що його власниця не оформила зі своїм продавцем трудові відносини у встановленому законодавством порядку. Про це ГУ ДФС повідомило Управління Держпраці у Закарпатській області.

На запит Управління Держпраці даний факт був підтверджений і Головним управлінням Пенсійного фонду України у Закарпатській області.

Відповідно до Порядку накладення штрафів за порушення трудового законодавства, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України № 509 від 17 липня 2013 року із змінами, штрафи за порушення законодавства про працю можуть бути накладені на підставі акта виїзної перевірки ДФС та її територіальних органів.

За результатами розгляду справи за участі співробітників  ГУ ДФС, заявниці, за зверненням котрої проводилася позапланова перевірка, (фізична особа – підприємець на розгляд не з’явилася), першим заступником начальника Управління Держпраці Василем Грициком винесено  постанову про накладення штрафу за порушення трудового законодавства у розмірі 96 тисяч гривень.