gov.ua Державні сайти України
Пошук

За неналежне оформлення 13 працівників будівельної галузі підприємцю доведеться сплатити штраф у 1 млн 248 тис гривень

02 жовтня 2017

Фахівці Управління Держпраці та Служби безпеки України в Чернігівській області провели спільну перевірку підприємства будувельної галузі щодо порушення законодавства про працю та незаконного використання праці найманих працівників без належного оформлення трудових відносин.

Головні державні інспектори встановили, що тринадцять працівників упродовж тривалого часу (з грудня 2015 року до січня 2016 року і з серпня 2016 року до лютого 2017 року) працювали на об’єктах підприємства без офіційного оформлення трудових відносин. Не внесено записи до трудових книжок цих осіб і не велися табелі обліку робочого часу, що суперечить законодавству України. Відповідно, суб’єкт господарювання не повідомив Державну фіскальну службу про прийняття їх на роботу.

На підприємство було накладено штрафні санкції, передбачені частиною 2 статті 265 Кодексу законів про працю України, у розмірі 30 мінімальних заробітних плат (96 тис. гривень) щодо кожного неоформленого працівника.

Поданий суб’єктом господарювання позов до суду щодо оскарження постанови Управління Держпраці у Чернігівській області про накладення фінансових санкцій Чернігівський окружний адміністративний суд залишив без задоволення.

На сьогодні суб’єкт господарювання має сплатити 1 млн 248 тис гривень.

Фото: джерело google.com.ua