gov.ua Державні сайти України
Пошук

Сумщина: фахівці Держпраці встановили порушення безпеки праці в лісових господарствах

28 вересня 2017

Управлінням Держпраці у Сумській області проведено перевірки ДП «Шосткинське лісове господарство» та ДП «Середино-Будське лісове господарство» щодо дотримання вимог законодавства з охорони праці. На кожному з підприємств встановлено близько 50 порушень, більшість з яких було усунуто під час контрольних заходів. У звʼязку з виявленням грубих порушень законодавства Управлінням подано позови до суду.

Більшість порушень стосуються функціонування служб охорони праці лісництв, електрогосподарств, експлуатації транспорту та котлів, обладнання автозаправних станцій, артезіанських свердловин.

Підприємства не мали необхідних дозвільних документів на ведення робіт і експлуатацію устаткування підвищеної небезпеки, на деяке устаткування не було надано технічну документацію, а саме паспорти та дані про проведення технічного огляду, що є грубим порушенням вимог Порядку відомчої реєстрації та ведення обліку великотоннажних та інших технологічних транспортних засобів і підставою для негайного зупинення відповідних робіт та експлуатації устаткування. Крім того, в лісгоспах бракує спеціально навчених працівників з питань охорони праці.