gov.ua Державні сайти України
Пошук

Дніпропетровщина: у фермерському господарстві «Компанія Маїс» зафіксовані порушення, які загрожують здоров’ю та життю працівників

26 вересня 2017

Згідно з планом заходів державного нагляду на 2017 рік фахівці Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області перевірили дотримання вимог нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки у науково-виробничому фермерському господарстві «Компанія Маїс».

Під час перевірки члени комісії встановили, що на підприємстві, де працює близько 230 чоловік, не створено службу з охорони праці, здорових і безпечних умов праці. Не розроблено положення про порядок навчання і перевірку знань з охорони праці, інструкцій за видами виконання робіт.

Також інспекторам не надано висновки експертизи про відповідність машин та обладнання, придбаних за кордоном, нормативно-правовим актам з охорони праці, що чинні на території України. Встановлено, що роботодавець не одержав дозвіл на експлуатацію обладнання підвищеної небезпеки та виконання робіт підвищеної небезпеки.

Виявлено чимало технічних порушень, що несуть загрозу життю та здоров’ю працівників. Зокрема, машини та обладнання використовуються без захисних огороджень, не пройшли відповідних опосвідчень.

За результатами планової перевірки керівнику підприємства надано припис з вимогою усунути 88 порушень, а також попереджено про необхідність негайного зупинення експлуатації 72 одиниць устаткування та обладнання.

Головне управління звернулося до суду з адміністративним позовом про застосування заходів реагування в порядку частини 5 статті 4 Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності».