gov.ua Державні сайти України
Пошук

Держпраці активно працює над приведенням законодавства у відповідність до вимог ЄС

04 вересня 2015

0,,17608692_303,003 вересня відбулось чергове засідання робочої групи Держпраці з перегляду та вдосконалення нормативної бази з питань державного нагляду (контролю) за дотриманням законодавства про працю, охорону та гігієну праці.

Участь у засіданні також взяв представник Урядового офісу КМУ з питань євроінтеграції, з яким обговорили питання вдосконалення інституціонального механізму у сфері імплементації профільних директив ЄС у національне законодавство. Як відзначили в Урядовому офісі, Державна служба України з питань праці – один із перших центральних органів виконавчої влади, що інтенсивно працює над приведенням законодавства у відповідній сфері до вимог ЄС.

Під час засідання керівники робочих підгруп відзвітували про роботу над нормативно-правововимиактами,які підлягають скасуванню та адаптації до сучасних умов.image

У ході засідання представником від Міністерства енергетики і вугільної промисловості запропоновано запровадити державну цільову програму з перегляду нормативно-правових актів з сфери охорони праці, яка дозволить фінансувати з державного бюджету діяльність відповідних наукових інститутів по проведенню такої роботи.

Довідка

Робоча група сформована на доручення Прем’єр-міністра України з фахівців, працівників Держпраці, громадськості, бізнесменів, науковців, які поділяються на підгрупи за професійними напрямками.