gov.ua Державні сайти України
Пошук

За неоформленого працівника та недотримання мінімальних гарантій в оплаті праці підприємцю доведеться сплатити штраф у сумі 128 тисяч гривень

19 вересня 2017

Управлінням Держпраці у Тернопільській області винесено постанови про накладення фінансових санкцій у сумі 128 тисяч гривень за порушення законодавства про працю фізичної особи-підприємця, а саме за фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору та недотримання мінімальних гарантій в оплаті праці.

Підприємець, вважаючи дії посадових осіб Управління неправомірними,  звернувся з позовом до суду щодо порушення його прав та скасування санкцій. Тернопільський окружний адміністративний суд визнав правомірними дії Управління Держпраці у Тернопільській області та відмовив  у задоволенні позовних вимог позивача.

Відповідно до частини другої статті 265 КЗпП підприємцю доведеться сплатити за фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору штраф у 30-кратному розмірі мінімальної заробітної плати за одного працівника – 96 тисяч гривень, а також за  недотримання мінімальних гарантій в оплаті праці у 10-тикратному розмірі мінімальної заробітної плати – 32 тисячі гривень.