gov.ua Державні сайти України
Пошук

Пілотна кампанія з подолання незадекларованої праці: державні інспектори співпрацюють з виробничниками Одеси

28 липня 2017

Фахівці управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці в Одеській області поінформували працівників піднаглядних підприємств про пілотну інспекційну кампанію з подолання незадекларованої праці, що проводиться у 4 областях  України в рамках проекту Міжнародної організації праці (МОП) «Зміцнення системи інспекції праці і механізмів соціального діалогу».

Головні державні інспектори розповіли представникам таких підприємств, як ТОВ «Мікромегас спецмонтаж», «ВБМО «Одесбуд»,  «Інтерім Сервіс», «Лукойл Авіешн Україна», СВГ «Світоч», та районних державних адміністрацій Одеської області  про наслідки  незадекларованої праці і механізми виведення неформальної зайнятості з «тіньової  економіки».

Йшлося також про переваги належного оформлення трудових відносин, трудові гарантії працівників, які задіяні на роботах зі шкідливими умовами праці.

Фахівці Головного управління ознайомили виробничників з наступними заходами, передбаченими на другому етапі пілотної кампанії. Здійснюватиметься моніторинг стану декларування трудових відносин та аналіз суб’єктів підприємництва для подальшого інспектування.