gov.ua Державні сайти України
Пошук

Правомірність дій Управління Держпраці підтверджена апеляційним судом: власнику швейного цеху доведеться сплатити штраф у сумі 336 тис. гривень

07 липня 2017

Вінницький апеляційний адміністративний суд визнав дії Управління Держпраці у Хмельницькій області правомірними та залишив без змін постанову про накладення штрафу у розмірі 336 тисяч гривень на фізичну особу-підприємця. Відповідно, ФОПу було відмовлено у задоволенні позову щодо порушення його прав та протиправних дій посадових осіб Управління. Рішення суду набуло законної сили з 5 липня 2017 року.

Зокрема, йшлося про те, що інспектори з питань праці Управління Держпраці у Хмельницькій області провели позапланову перевірку у підприємця щодо додержання трудового законодавства відповідно до листа Державної податкової інспекції у м. Хмельницькому ГУ ДФС у Хмельницькій області.

Під час перевірки на підставі матеріалів податкової інспекції та письмових пояснень працівників було підтверджено факт використання підприємцем праці найманих працівників у період з 1 серпня 2013 року по 18 вересня 2016 року без оформлення належним чином трудових відносин. Трудові договори з працівниками швейного цеху підприємець оформив лише на початку жовтня 2016 року.

Відповідно до статті 265 КЗпПУ за неоформлених працівників підприємцю доведеться сплатити штраф на загальну суму 336 тисяч гривень, у 30-кратному розмірі мінімальної заробітної плати (на момент винесення постанови) за кожного неоформленого працівника.