gov.ua Державні сайти України
Пошук

На автостанціях Херсонської області розповідали про переваги задекларованої праці

07 липня 2017

На початку липня інспектори Головного управління Держпраці у Херсонській області організували виїзну акцію на автостанціях Херсона, Голої Пристані, Генічеська, Нової Каховки та Скадовська, щоб ознайомити якомога більшу кількість людей із змістом і цілями пілотного проекту Міжнародної організації праці.

Пасажири та водії, касири, а також працівники закладів швидкого харчування, що розташовані біля автовокзалу, дізнались про переваги офіційного працевлаштування та процедуру укладання трудового договору. Крім того, інспектори пояснили учасникам акції ризики тіньової зайнятості.

Як зазначив головний державний інспектор Олексій Головацький: «Неофіційне працевлаштування, з одного боку, не зобов’язує працівника відповідально ставитися до виконуваної роботи, що знижує її якість, з іншого – знімає будь-яку відповідальність з роботодавця у разі виникнення нещасного випадку. Всі ми щодня користуємося послугами транспорту та закладів громадського харчування, і дуже хочеться, щоб працівники цієї галузі проходили обов’язкове медичне обстеження, щоб з ними проводили інструктажі та навчання з техніки безпеки, охорони праці, що неможливе без офіційного оформлення трудових відносин».