gov.ua Державні сайти України
Пошук

Львівська область: фахівці Держпраці закликали працівників ринків до легального працевлаштування

05 липня 2017

Фахівці Головного управління Держпраці у Львівській області інформували працівників ринків Львова про переваги офіційного працевлаштування. Заходи відбулися в межах пілотного проекту Міжнародної організації праці з подолання незадекларованої праці.

Упродовж двох днів представники Держпраці відвідували ринки міста Львова. Вони спілкувалися з продавцями та власниками торговельних павільйонів Винниківського, Стрийського та Галицького ринків міста. Навідалися вони також до ринків «Торпедо», «Іскра», «Південний», «Провесінь», «Галицьке перехрестя» та «Шувар».

Загалом спеціалісти ГУ Держпраці розповсюдили понад 1700 інформаційних буклетів, щоб якнайбільше людей дізналося про переваги офіційної праці.

«Ми вирішили, що, окрім семінарів та зустрічей, необхідно прийти до людей та безпосередньо поспілкуватися з працівниками на  їх  робочих місцях. Сьогодні ми обрали торговельну сферу, втім фахівці Держпраці інформують також і представників інших галузей. У такий спосіб ми намагаємося переконати роботодавців і працівників оформити належно трудові відносини, щоб уникнути в майбутньому проблем», – розповідає головний державний інспектор Степан Хомик.

Працюючи нелегально, працівники позбавляються соціальних гарантій, зокрема оплачуваної відпустки, страхової виплати у разі хвороби чи безробіття. Окрім цього, працівникам, які уклали трудовий договір, виплачується заробітна плата на рівні не нижчому, аніж мінімальна.