gov.ua Державні сайти України
Пошук

ТОВ «Дніпровський завод спецінструменту» надано роз`яснення стосовно запобігання нещасним випадкам на виробництві

18 серпня 2015

IMG_2010Фахівцями Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області проведено робочу нараду для ТОВ «Дніпровський завод спецінструменту» з метою запобігання виробничому травматизму на підприємствах металургії та машинобудування області.

Під час наради керівництво та фахівців заводу поінформовано про стан промислової безпеки та травматизму на підприємствах України й області, обговорено обставини та причини найбільш резонансних нещасних випадків. Акцентовано, що найбільш поширеними факторами, які призвели до смертельних випадків на підприємствах Дніпропетровщини від початку 2015 року, є ураження електричним струмом та падіння постраждалих з висоти.

Серед першопричин настання нещасних випадків, вказано на організаційні: невиконання посадових обов`язків, вимог інструкцій з охорони праці, відсутність інструктажів, допуск ненавчених працівників до виконання небезпечних робіт, незастосування засобів індивідуального захисту, порушення правил дорожнього руху тощо. Крім того, серед технічніх причин результати розслідувань засвідчують незадовільний технічний стан обладнання та механізмів, а серед психофізіологічних – особисту необережність постраждалих.

Під час наради проаналізовано підсумки роботи підприємства та відділу охорони праці заводу за минулий рік та 1 півріччя 2015 року щодо забезпечення працівників спецодягом, модернізації виробничого обладнання та поліпшення умов праці на робочих місцях.

Для запобігання нещасним випадкам на виробництві, керівництву та фахівцям ТОВ «Дніпровський завод спецінструменту» наголошено на необхідності дотримання усіх необхідних заходів безпечного виконання робіт на об`єктах підвищеної небезпеки, утриманні технологічного обладнання у справному стані, забезпечення працівників спецодягом та засобами індивідуального захисту відповідно до норм, посилення контролю за станом охорони праці та виробничою дисципліною.

 Довідка

ТОВ “Дніпровський завод спецінструменту” створений на базі виробничого відділу ПрАТ “Агро-Спектр”, що працює на ринку металорізального інструменту і є великим постачальником абразивного, мірильного, металорізального, твердосплавного, резьбообразуючього, газополум’яного, електричного, спеціального та іншого інструменту.
ТОВ “Дніпровський завод спецінструменту” спеціалізується на виробництві металорізального інструменту для металургійної, трубної і машинобудівної промисловості.