gov.ua Державні сайти України
Пошук

Херсонська область: на нараді з представниками органів місцевого самоврядування обговорили пілотний проект з подолання незадекларованої праці

26 червня 2017

У рамках проекту Міжнародної організації праці «Зміцнення системи інспекції праці і механізмів соціального діалогу» в приміщенні Головного управління Держпраці у Херсонській області відбулася нарада із представниками виконавчих органів міських рад, міст обласного значення та сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад. Серед присутніх були представники Херсонської, Новокаховської, Каховської, Голопристанської міських рад, а також Великокопанівської, Виноградівської, Гладківської, Музиківської, Присиваської, Хрестівської, Тавричанської, Чаплинської, Асканіє-Нова територіальних громад.

Перший заступник начальника Головного управління Тамара Франкевич розповіла про особливості реалізації зазначеними органами повноважень, передбачених ст. 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», щодо здійснення на відповідних територіях контролю за додержанням законодавства про працю, зокрема своєчасною та у повному обсязі оплатою праці, додержанням мінімальних гарантій в оплаті праці та оформленням трудових відносин.

Ірина Кравець, начальник відділу з питань додержання законодавства про працю, поінформувала про відмінності нового порядку здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України  від 26 квітня 2017 р. № 295, від попереднього.

Керівники територіальних громад мали змогу з’ясувати питання, пов’язані з  уведенням до штату посади інспектора праці, навчанням та координацією його роботи.