gov.ua Державні сайти України
Пошук

Львівська область: експерти МОП навчають інспекторів Держпраці ефективним комунікаціям під час інспекційних відвідувань

23 червня 2017

У Львові відбувається тренінг в рамках пілотної інспекційної кампанії проекту Міжнародної організації праці (МОП).

Використовуючи методи інтерактивної форми навчання, тренери МОП пояснюють фахівцям Держпраці, як ефективно налагодити комунікацію під час інспекційних відвідувань. Захід відбувається за участі національного координатора  проекту МОП  Софії Литвин, заступника директора департаменту з питань праці Державної служби України з питань праці  Олени Коновалової та начальника ГУ Держпраці у Львівській  Ольги Вільхової.

Ольга Вільхова у вступному слові зазначила, що на Львівщині триває інформаційно-роз’яснювальна робота як перший етап пілотної інспекційної кампанії.

 «Етап інформування є пріоритетним у  проекті. Наше завдання – це передусім переконати роботодавця в тому, яке важливе значення з економічної і соціальної точки зору має офіційна праця. Водночас ми маємо можливість здобути міжнародний досвід щодо інспекційних відвідувань», – сказала Ольга Вільхова.

Софія Литвин повідомила, що інформаційна складова є дуже важливою, відтак етап  роз’яснювальної роботи не завершиться з початком інспекційних відвідувань. При цьому вона зазначила, що за результатами семінару будуть підготовлені навчальні матеріали та методичні рекомендації щодо ефективних комунікацій для інспекторів праці  з усіх областей.

Також національний координатор проекту МОП окреслила основні форми незадекларованої праці в Україні та  соціально-економічні ризики незадекларованої праці.