gov.ua Державні сайти України
Пошук

Рівненщина: об’єднаним територіальним громадам гарантована повна підтримка в освоєнні нових повноважень

20 червня 2017

Про нові повноваження органів місцевого самоврядування у сфері трудового законодавства поінформував представників об’єднаних територіальних громад Рівненщини начальник Управління Держпраці у Рівненській області Юрій Наконечний. В інформаційно-консультативному семінарі, проведеному під головуванням заступника облдержадміністрації Ігоря Тимошенка,  взяли участь керівники 18 громад,  департаментів ОДА, експерти Рівненського ВП «Центр розвитку місцевого самоврядування» та громадських організацій.

Заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко наголосив, що поставлене завдання дуже складне і тому Управління Держпраці та облдержадімінстрація готові  надати всебічну підтримку громадам:”Всі розуміють, як це важливо для добробуту громади, щоб підприємства, які є на вашій території, легально працювали і наповнювали місцевий бюджет. Але найголовніше – це соціальні гарантії працівників».

Начальник Управління Держпраці Юрій Наконечний поінформував, що відповідно до розпорядження голови ОДА в області діють робочі групи з питань дотримання трудового законодавства, зокрема легалізації заробітної плати. “Ці групи мають хорошу результативність, тому досвід  їх роботи доречно перейняти територіальним громадам. Також для кожної громади є принциповим прийняття рішення про штатну посаду інспектора з питань праці,наголосив Юрій Наконечний, – адже на місцях краще знають, де є нелегальні працівники».

Керівник Управління запевнив учасників семінару, що фахівці Управління систематично проводитимуть тренінги і навчання. Повна методична й консультативна підтримка територіальним громадам гарантована.