gov.ua Державні сайти України
Пошук

В Одеській області стартувала пілотна кампанія з подолання незадекларованої праці

20 червня 2017

Організатор заходу – Головне управління Держпраці в Одеській області. У засіданні  взяли участь національний координатор Проекту Міжнародної організації праці «Зміцнення системи інспекції праці і механізмів соціального діалогу» Софія Литвин, заступник директора департаменту з питань праці Державної служби України з питань праці Олена Коновалова, голова правління Об’єднання організацій роботодавців Одеської області Леонід Шемякін, голова Федерації профспілок України в Одеській області В’ячеслав Буратинський, представники підприємств міста і області.

Національний координатор проекту Софія Литвин ознайомила присутніх із завданнями і метою пілотного проекту, що реалізується у чотирьох областях України — Львівській, Одеській, Херсонській і Черкаській, а також із ситуацією щодо нелегального працевлаштування в Одеській області, наголосила на відповідальності роботодавця за порушення, пов’язані з використанням незадекларованої праці.

Про запровадження нових підходів в здійсненні державного контролю та нагляду за додержанням законодавства про працю розповіла Олена Коновалова. Йшлося, зокрема, про Порядок здійснення державного нагляду за додержанням законодавства про працю, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 26.04.2017 № 295. 

Голова правління Об’єднання організацій роботодавців Одеської області Леонід Шемякін наголосив на проблемних питаннях функціонування суб’єктів господарювання, ризиках і наслідках незадекларованої праці.

Голова Федерації профспілок України в Одеській області В’ячеслав Буратинський відзначив, що на тих підприємствах, де є профспілки, укладено колективні договори, не практикується використання незадекларованої праці.