gov.ua Державні сайти України
Пошук

Якими нормативно-правовими актами слід керуватися під час виробництва та експлуатації вантажопідіймальних кранів?

09 червня 2017

Основні вимоги до безпеки, проектування, виготовлення, оцінки відповідності, маркування та вимоги до обігу на ринку України та/або введення в експлуатацію вантажопідіймальних кранів та машин визначені Технічним регламентом безпеки машин, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 30.01.2013 № 62 (далі – Технічний регламент).

Введення в обіг обладнання дозволяється у разі, якщо воно розроблене, виготовлене та випробуване згідно з Технічним регламентом і відповідає вимогам щодо забезпечення безпеки людей, майна і навколишнього природного середовища протягом усього періоду експлуатації.

До введення вантажопідіймального крану та машини в обіг та/або в експлуатацію виробник або його уповноважений представник проводить відповідні процедури з метою оцінки відповідності Технічного регламенту, складає декларацію про відповідність, яка додається до машини, наносить національний знак відповідності.

Машини, на які нанесено національний знак відповідності і які супроводжуються декларацією про відповідність, повинні вважатися органами виконавчої влади як такі, що відповідають вимогам Технічного регламенту.

Під час експлуатації вантажопідіймальних кранів слід керуватися настановами та інструкціями з експлуатації, інструкціями з охорони праці, що діють на підприємстві, іншими чинними нормативно-правовими актами з охорони праці.