gov.ua Державні сайти України
Пошук

Кіровоградська область: завершено розслідування трагічної смерті тракториста

02 червня 2017

Комісія Управління Держпраці у Кіровоградській області завершила спеціальне розслідування нещасного випадку із смертельним наслідком в одному із фермерських господарств Кіровоградського району.

Встановлено, що 31-річний тракторист на початку робочого дня поїхав дискувати одне із полів господарства. Близько 15-ї години керівник фермерського господарства виїхав, щоб проконтролювати роботу працівника. Побачивши, що трактор їде не тією ділянкою, що треба було дискувати, а по сусідньому полю, засіяному озимою пшеницею, голова господарства наздогнав трактор і виявив відкриту кабіну без тракториста в машині. Об’їжджаючи поле, фермер знайшов зниклого працівника за 300 м від трактора без ознак життя.

Комісія встановила, що потерпілий розвертав трактор для продовження боронування у зворотному напрямку. Щоб простежити рух трактора з бороною через борозду, він підвівся з сидіння. Від коливання трактора під час перетину борозди працівник не втримався на ногах, машинально рукою відчинив праві двері і випав з кабіни, внаслідок чого потрапив під диски борони та смертельно травмувався.

Комісія дійшла висновку, що цей нещасний випадок згідно з п. 15 Порядку проведення розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30 листопада 2011 р. № 1232, вважається таким, що пов’язаний з виробництвом. Було складено акт за формою Н-1 і цей випадок узято на облік фермерського господарства.

Держпраці звертає увагу працівників та роботодавців сільгосппідприємств на дотримання правил безпеки під час весняно-польових робіт!