gov.ua Державні сайти України
Пошук

Хороший знак: на завершення семінару для фахівців з питань праці міжнародні експерти приміряли вишиванки

21 травня 2015

19-21 травня у готелі «Україна» пройшов семінар «Організація діяльності Державної служби України з питань праці» із залученням міжнародних фахівців, організований Міжнародною організацією праці спільно із Державною службою України з питань праці.

 На заході міжнародні фахівці презентували результати аналізу Положення Держпраці на відповідність міжнародним трудовим нормам та міжнародній практиці та обговорили подальші шляхи реформування та становлення служби.

Учасниками заходу стали: експерти Міжнародної організації праці (МОП), фахівці Державної інспекції праці Республіки Польщі, делегація ЄС в Україні, Європейське агентство з безпеки та гігієни праці (EU-OSHA), керівництво та фахівці Держпраці, Мінсоцполітики, Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення, профспілки, роботодавці, організації роботодавців, науково-дослідні установи.

На завершення семінару всі сторони робочої групи дійшли висновку, що є хороше підґрунтя для розвитку ефективної Служби праці. Міжнародні фахівці запевнили, що готові до співпраці та допомоги у вирішенні важливих завдань.

FotorCreated

Останній день симінару співпав із всеукраїнським святом Днем вишиванки, заснованим 2007 року. Іноземні гості з радістю приміряли національне вбрання.

Довідка:

Згідно із постановою Кабміну від 11.02.2015 № 96 затверджено Положення про Державну службу України з питань праці. Відповідно до Положення новостворена служба об’єднує функції, які виконували Державна інспекція України з питань праці, Державна служба гірничого нагляду та промислової безпеки України та функції у сфері гігієни праці і здійснення дозиметричного контролю робочих місць і доз опромінення працівників, які раніше виконувала Держсанепідслужба.