gov.ua Державні сайти України
Пошук

Тернопільщина: колегія визнала роботу ПП «Захід-Агроінвест» щодо забезпечення здорових і безпечних умов праці незадовільною

31 травня 2017

Основним питанням, що розглядалося на засіданні колегії Управління Держпраці у Тернопільській області 29 травня, були результати здійснення державного нагляду з питань оплати праці та виявлення неоформлених трудових відносин.

З початку року з 5 працівниками укладено трудові договори та 1704 працівникам виплачено заборгованість із заробітної плати на загальну суму понад 1,2 млн гривень, донараховано та сплачено компенсацію втрати частини заробітної плати та інші гарантовані виплати.

Колегією Управління було розглянуто також стан охорони праці та результати розслідування групового нещасного випадку, що стався на підприємстві «Захід-Агроінвест» з пресувальником-віджимачем харчової продукції та фільтрувальником.

Фахівцями Управління було здійснено комплексну перевірку стану охорони праці і промислової безпеки підприємства. Під час перевірки виявлено порушення нормативно-правових актів з охорони праці. Зокрема, земляні роботи на глибині більше 2 м проводилися з порушенням вимог безпеки та за відсутності відповідного дозволу, не було видано наряд-допуск на проведення земляних робіт. Крім того, працівники не пройшли необхідний цільовий інструктаж, під час зварювальних робіт вони користувалися саморобними електродотримачами. У переліку робіт з підвищеною небезпекою не зазначено всіх видів, що виконуються на підприємстві.

Інспекторами встановлено 43 порушення нормативно-правових актів з охорони праці. До адміністративної відповідальності притягнуто 4 посадових особи й 1 працівника. Подано до адміністративного суду позовну заяву щодо зупинення зварювальних та земляних робіт, що виконуються на глибині понад 2 метри.

Колегія зобов’язала керівництво підприємства усунути вказані порушення, посилити контроль за дотриманням трудової дисципліни та поінформувати Управління Держпраці у Тернопільській області про виконання заходів.

Довідка

Основний напрям діяльності ПП «Захід-Агроінвест» –  закупівля й переробка зернових і олійних культур; надання послуг із сушіння, очищення та зберігання; реалізація продуктів переробки. Загальна кількість працівників підприємства становить 224 особи.