gov.ua Державні сайти України
Пошук

Колегія Управління Держпраці в Івано-Франківській області: про підсумки роботи та новації у здійсненні контролю та нагляду за додержанням законодавства про працю

05 травня 2017

На засіданні колегії Управління Держпраці в Івано-Франківській області,що відбулося 5 травня, обговорювалися підсумки роботи Управління у 2016 році та І кварталі 2017 року, завдання щодо вдосконалення наглядової діяльності у сфері промислової безпеки, охорони та гігієни праці, додержання законодавства про працю, зайнятість населення, загальнообов’язкове державне соціальне страхування в частині призначення, нарахування та виплати допомоги, компенсацій, надання соціальних послуг та інших видів матеріального забезпечення.

У засіданні, зокрема, взяли участь Голова Державної служби України з питань праці Роман Чернега, начальник Управління Ігор Росипайло, директор ДП «Карпатський ЕТЦ» Олег Александрович, голова ради профспілок області Ігор Басюк, заступник голови обласного об’єднання організацій роботодавців Василь Скригунець.

Роман Чернега окреслив основні положення нещодавно затверджених порядків здійснення державного контролю та нагляду за додержанням законодавства про працю.

«У цих документах визначено чіткий перелік підстав для здійснення інспекційних відвідувань. Зокрема, це звернення працівника щодо порушення законодавства про працю, звернення фізичної особи про порушення стосовно неї правил оформлення трудових відносин, рішення суду, повідомлення органів державного нагляду (контролю), правоохоронних органів, інформації органів Держстату, ДФС, Пенсійного фонду, профспілкових організацій та за рішенням керівника органу контролю», – наголосив Голова Держпраці.

Начальник Управління Держпраці в Івано-Франківській області у своєму виступі звернув увагу на своєчасність розгляду звернень громадян та поінформував, що переважна більшість з них стосується надання роз’яснень щодо змін в оплаті праці та соціального захисту громадян.

Ігор Росипайло відзначив грамотами працівників Управління з нагоди Всесвітнього дня охорони праці та подякував за добросовісне ставлення до виконання службових обов’язків.