gov.ua Державні сайти України
Пошук

Працівники закарпатського заводу «Джейбіл» пояснювали дітям важливість безпечних умов праці та захисту навколишнього середовища

21 квітня 2017

Турбота про колектив і про кожного працівника зокрема є ключовим принципом корпоративної культури закарпатського підприємства з іноземними інвестиціями «Джейбіл». Тому тут завжди особливу увагу приділяли питанню охорони праці, – запевняє начальник служби з охорони праці та навколишнього середовища Сергій Керецман.  Не залишається поза увагою й наймолодше покоління. Щомісяця проводяться екскурсії для дітей працівників підприємства. Юні екскурсанти мають можливість дізнатися, де працюють їхні батьки,  на власні очі побачити процес виготовлення продукції, новітнього обладнання і навіть спробувати себе у ролі «працівника» на виробництві.

Нещодавно з нагоди Дня охорони праці керівництво заводу ініціювало проведення ще однієї акції для підростаючого покоління – «Уроки безпеки праці та захисту екології». Їх мета – залучення  дітей до вирішення екологічних проблем та охорони праці. Такі заходи вже проведені з вихованцями Ужгородської ЗОШ № 15, дитсадків у селах Ужгородського і Перечинського районів (Розівка, Концово, Зарічево).

На  конкретних прикладах дітям показують, яким чином їх батьки і вони самі можуть захисти себе при виконанні певних робіт і як при цьому зменшити негативний вплив на навколишнє середовище. З особливим захопленням діти слухали розповіді про використання безпечних ножів та кевларових захисних рукавиць, оглянули та мали змогу приміряти спеціальні захисні окуляри.

Щоразу після проведення таких уроків діти разом з працівниками заводу висаджували дерева та замінювали аератори на кранах водопостачання для зменшення використання води. Як зауважив головний інженер служби з охорони праці та навколишнього середовища ТОВ «Джейбіл» Олександр Шкурін, уроки безпеки праці та захисту екології вирішено проводити щоквартально, аби залучити ширшу аудиторію дітей та учнівської молоді.