gov.ua Державні сайти України
Пошук

Чернігівська область: на зборах фахівців служб охорони праці будівельної галузі обговорили наслідки нещасних випадків на виробництві

18 квітня 2017

У місті Чернігові за участю посадових осіб Управління Держпраці в Чернігівській області відбулися збори Громадської ради фахівців служб охорони праці підприємств будівельної галузі Чернігівської області.

У зборах взяли участь представники найбільших будівельних підприємств: ТОВ «Основа-Буд 7», КТ ТОВ «Поліссяєвробуд», ТОВ «Житлобудсервіс», ДП «УкрСіверБуд», ТОВ «Атлант», корпорація «Укртрансбуд», ДП «Будіндустрія» та інших.

Фахівці Управління поінформували членів Громадської ради про стан виробничого травматизму на підприємствах, в установах і організаціях будівельної галузі Чернігівської області у І кварталі 2017 року, причини й правові наслідки нещасних випадків на виробництві, звернули увагу учасників зборів на вимоги щодо охорони праці при виконанні працівниками робіт за цивільно-правовою угодою.

Будівельна галузь перебуває в зоні ризику як така, що має проблеми з офіційним оформленням трудових відносин і легалізацією заробітної плати. У зв’язку з цим головними державними інспекторами проводиться відповідна превентивна робота щодо додержання законодавства про працю. Представники Управління нагадали присутнім про фінансові санкції за порушення трудового законодавства юридичними та фізичними особами – підприємцями, які використовують найману працю.

Члени Громадської ради зобов’язалися посилити контроль за виконанням вимог щодо безпечної організації будівельних робіт.