gov.ua Державні сайти України
Пошук

Фахівці ГУ Держпраці у Львівській області організували навчання для підприємців ринку “Шувар”

11 квітня 2017

Фахівці ГУ Держпраці у Львівській області спільно з адміністрацією ринку «Шувар» провели семінари для підприємців ринку щодо основних вимог трудового законодавства.

«Саме на ринках дуже часто використовується праця неоформлених працівників. Аби вберегти роботодавців від вчинення порушень, попередити застосування до них санкцій за використання нелегальної праці проводяться такі навчання», – зазначила заступник начальника Управління з питань праці Оксана Єзерська.

Учасникам семінарів пояснили, що до виконання робіт можна допускати лише працівника, з яким укладено трудовий договір, а також необхідно скерувати відповідне повідомлення про його прийняття на роботу до органів державної фіскальної служби.

Фахівці Держпраці розповідали і про вимоги до оплати праці, обов’язкове ведення достовірного обліку виконаної роботи, про відпустки, а також про підстави та особливості здійснення перевірок додержання законодавства про працю.

Роботодавців поінформували і про можливість отримання безкоштовної консультації у фахівців в громадській приймальні ГУ Держпраці у Львівській області.

Довідково. «Шувар» – перший в Україні і наймасштабніший в Західному регіоні оптовий ринок сільськогосподарської продукції. Об’єкт має складські, виробничі, торговельні й офісні приміщення. Загальна площа становить 41 000 кв. м.