gov.ua Державні сайти України
Пошук

На засіданні Міжгалузевої ради Дніпропетровського обласного об’єднання профспілок йшлося про трудові права працівників

11 квітня 2017

Начальник Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області Владислав Снісар та начальник управління з питань праці Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області Андрій Толстогузов взяли участь у засіданні Міжгалузевої ради Дніпропетровського обласного об’єднання профспілок.

Учасники засідання обговорили питання виконання рішень виборних профспілкових органів щодо забезпечення гарантованих державою трудових прав членів профспілок.

Окрім членів об’єднання профспілок, у засіданні взяли участь: заступник голови Федерації профспілок України Олександр Шубін, директор Дніпропетровського обласного центру зайнятості Вікторія Кузнєцова, голова правління Федерації організацій роботодавців Дніпропетровщини Віктор Сергєєв, начальник відділення національної служби посередництва і примирення у Дніпропетровській області Ігор Чуб.

У своїх виступах посадовці ГУ Держпраці у Дніпропетровській області акцентували на співпраці з соціальними партнерами в питаннях запобігання виробничому травматизму, захисту прав працівників у разі незаконного звільнення, своєчасності та повноти виплати зарплати, дотримання мінімальних державних гарантій працівників, недопущення нелегального працевлаштування та виплат «у конвертах».

Владислав Снісар зазначив, що Головним управлінням постійно проводяться превентивні заходи для попередження виробничого травматизму в області.

Також ведеться роз’яснювальна робота з метою підвищення правової грамотності в питаннях законодавства про працю України, дотримання мінімальних соціальних гарантій в оплаті праці.

Обговорили і питання обміну інформацією та ефективної взаємодії між соціальними партнерами в рамках угоди про співпрацю між Головним управлінням Держпраці у Дніпропетровській області та обласним об’єднанням профспілок.