gov.ua Державні сайти України
Пошук

На підприємствах Держглісгоспу на Дніпропетровщині проведений семінар щодо запобігання виробничому травматизму

06 серпня 2015
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Дотримання правил безпечного виконання лісосічних та інших робіт підвищеної небезпеки обговорили під час семінару-наради, проведеного інспекторами з охорони праці Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області.

Під час наради проаналізований рівень виробничого травматизму на підприємствах лісової галузі. Відзначалось, що з початку 2015 року із працівниками держлісгоспів Дніпропетровщини сталося два нещасні випадки на виробництві (впродовж І півріччя 2014 року нещасних випадків не зареєстровано).

 Під час наради були роз’яснені основні вимоги «Правил охорони праці для працівників лісового господарства та лісової промисловості» та основні вимоги безпеки у деревообробній промисловості. Серед основних тем розглянуто технічні й організаційні заходи, які мають бути враховані для забезпечення виробничої безпеки під час проведення лісосічних та інших робіт на підприємствах лісового господарства.

 Зокрема, необхідними для запобігання нещасним випадкам на виробничих об`єктах лісгоспів є забезпеченість робітників засобами захисту та їх своєчасне застосування, проведення медоглядів трактористів перед виїздом на лінію, спеціальне навчання робітників з питань охорони праці та проведення перед виконанням робіт інструктажів стосовно вимог безпеки.

 Серед технічних аспектів обговорені питання контролю та справного технічного стану тракторів та іншого обладнання, яким виконуються роботи з трелювання лісу, забезпеченість тракторів вогнегасниками, аптечками.

 За підсумками семінару-наради ухвалено рішення посилити контроль керівників та посадових осіб підприємств лісового господарства за дотриманням вимог безпеки для запобігання нещасним випадкам на виробництві. Також рекомендовано призупиняти проведення лісосічних робіт за несприятливих погодних умов.